TOROVACADA Costa Blanca - Alicante - Novamar - Gran Alacant - Santa Pola

U bent nu hier: Home - Omgeving

Ronny & Danielle

ALICANTE

Hoofdstad van de gelijknamige provincie, is een moderne stad met ong. 267.000 inwoners. De stad is gunstig gelegen, vlakbij de Middellandse zee met een zuidelijk karakter. Het is een dynamische stad met een mild klimaat, gastvrije mensen en een rijk cultureel leven. In de oude binnenstad bevinden zich talrijke pubs en bars met muziek. In de zomer concentreert zich het uitgaansleven vooral in de nabijheid van de stranden van San Juan en El Campello. Bezienswaardige plaatsen zijn: "Explanada d'Espana", de kathedraal San Nicolas, het gemeentehuis, de kerk "Santa Maria", de burcht "Santa Barbara" en het museum voor moderne kunst. 
Een belangrijk feest van de patroonheilige "Las Hogueras de San Juan"wordt gevierd in de nacht van de 24ste juni.

Andere jaarlijks festiviteiten: het feest van San Pedro van 25 tot 29 juni en het "Moros y Cristianos" (folkloristisch feest van de Moren en de   christenen) van 4 tot 8 december. Genieten kunt u ook van de beroemde paella, zwarte rijst of de visgerechten.

 

 GUADALEST

Guadalest ligt op minder dan een uur rijden. Dit door de moren gebouwde "Arendsnest" is een pittoresk bergdorpje, vol met souvenierswinkeltjes. U heeft een prachtig uitzicht op het stuwmeer (foto hiernaast). Mogelijkheid op de oude vestiging te bezichtigen. Bereikbaar met het openbaar vervoer.

 
ELCHEDe hoofdstad van de streek Bajo Vinalopo. Het   oorspronkelijke centrum ligt in de archeologische vindplaats "Lalcudia", waar het Iberische borstbeeld van de "Dama de  Elche" gevonden werd. Tegenwoordig kan je dit beeld bewonderen in het archeologisch museum van Madrid. In de 10de eeuw vestigden de arabieren de stad op de huidige plaats en omringden deze met palmbomen, waardoor Elche in sommige kronieken uit die tijd vergeleken werd met de heilige stad uit de islam.

Meer dan 300.000 palmbomen, die beschermd zijn, geven de stad een meer dan exotische sfeer. De tuinen liggen midden in de stad. Er zijn verschillende daguitstappen naar Elche, maar is ook met het openbaar vervoer bereikbaar. Elche is beslist een bezoek waard.