TOROVACADA Costa Blanca - Alicante - Novamar - Gran Alacant - Santa Pola

U bent nu hier: Home - Fietsen en wandelen

Ronny & Danielle

Fietsen aan de Costa Blanca

Het Spaanse Costa Blanca, tussen Alicante en het vissersdorpje Santa Pola is de ideale fietsregio voor jong en oud. Met haar ideale klimaat en afwisselende landschappen is de regio een waar fietsparadijs voor wielertoeristen en recreanten.

Langsheen de kustlijn heb je kilometers lange rustige en vlakke wegen die zich tussen de sinaasappels, granaatappels en palmbomen slingeren. Trek je meer het binnenland in, met verschillende wijngaarden en hellingen tot 600 meter en een stijgingspercentage van 2 tot 13%. De variaties in het landschap maken van deze bestemming een prachtig decor voor een ontspannen fietsvakantie een een stevige voorbereiding op een nieuw fietseizoen.

De niet-fietsers kunnen rustig vertoeven aan het zwembad, op het strand, wandelen, sporten of een uitstapje maken.

 

        

 

Meer informatie kan je aanvragen via

 

    

 

Wandelen in de omgeving

Op 100 meter van de woning is er een prachtige natuurgebied Clot de Calvany. Er zijn mooie wandelwegen aangelegd en het is er zeer rustig om te genieten van de natuur. Op verschillende plaatsen zijn houten hutten gebouwd, waaruit je een mooi uitzicht hebt op een grote vijver en je het natuurgebeuren kan gadeslaan zonder de dieren te storen. Als je de wandelwegen blijft volgen, kom je op verschillende plaatsen uitkijktorens tegen, waar je mooie vergezichten hebt en prachtige foto's kunt nemen.